PORTFOLIO - Ella Brigatti

Ella Brigatti valmistui taiteen maisteriksi vuonna 1999 Taideteollisesta korkeakoulusta ja teki lopputyönsä YLE:lle (Hotelli Voodoo, YLE 1997). Ella on tehnyt pitkän uran elokuva- ja teatteripukusuunnittelijana. Puvustustöiden ohessa valmistui ensimmäinen Sängynaluskansa-kirja (Lasten Keskus, 1999) sekä monta muuta pienempää kuvitustyötä.

Valokuvia varten on saatu lupa valokuvaajilta ja tuotantoyhtiöiltä sekä näyttelijöiltä, ja niiden käyttö ilman lupaa on kielletty.

 
 

PUKUSUUNNITTELU

Pukuluonnoksia, still-kuvia ja sovituskuvia mm. elokuvista Pitkä kuuma kesä (1999), Helmiä ja sikoja (2003), Miehen työ (2007), Paha perhe (2010) ja Veijarit (2010). Luonnoksia ja valokuvia teatteriesityksistä Kiss Me Kate, Poltettu oranssi ja Viktorian husaari.

 
 

KIRJOITUS- JA KUVITUSTYÖT

Erilaisilla tekniikoilla toteutettuja piirroksia ja maalauksia kirjoihin ja lehtiin. Mukana Sängynaluskansan kuvituksia, lastenkirjakuvituksia, sarjakuvaa ja Didrichsenin taidemuseoon toteuttua taustakuvitusta osana esikolumbiaanista näyttelyä. Joukossa myös jokunen pöytälaatikkopiirros. Kaikki originaalit on tehty käsin; akryyleillä, vesiväreillä, pastelliliiduilla, sekatekniikalla tai lyijykynällä.

 
 

ANSIOLUETTELO

Ansioluettelossa on mainittu vain keskeisimmät taiteellisesti päävastuulliset työt. Siitä on jätetty pois mainospuvustuksia, tv-sarjoja ja liuta pienempiä töitä. Opetustyöt, lopputyöarvioinnit, erilaiset luottamustehtävät ja ammattiyhdistyksen hallitustehtävät ovat olleet iso osa Brigatin työminää, mutta ne jäävät taka-alalle tässä taiteellista uraa esittelevässä portfoliossa. Ella Brigatti on Lukukeskuksen listoilla satutätinä sekä luennoitsijana ja esitelmöijänä, joten tarkemmat tiedot löytyvät sivuilta www.lukukeskus.fi