UUTISET

Sängynaluskansa täyttää 20 vuotta!

 

10 UUTTA KIRJAA

9789527104187.jpg
9789527104194.jpg

Vuonna 1999 julkaistiin ensimmäinen Sängynaluskansa-kirja. Kustantajan oli tuolloin Lasten Keskus. Satukansa juhlii siis pyöreitä ja juhlavuonna aloittaa kaksi uutta kirjasarjaa!

Uutena sarjana aloittaa Maalarimestari Vihneen innoittamana sarja väreistä, jossa tutustutaan satumaisesti keltaiseen, punaiseen, siniseen ja vihreään. Pensseli on-kirjat sopivat perheen pienimmille, ja niitä ilmestyy juhlavuoden aikana neljä.

Myös fanit saavat oman kirjasarjansa: "Sängynaluskansa Me vilkut”, “Sängynaluskansa Hetki ennen imuria” ja “Sängynaluskansa Satumaiset matkat” muodostavat trilogian, joissa paljastetaan pikkuriikkisten vilkkujen elämästä enemmän kuin koskaan aiemmin. Mistä ne ovat aikoinaan tulleet? Miten ne päätyivät asumaan sängyn alle?

Tulossa on myös jatkoa kuvakirjoille, joissa Meksikon ja Kiinan jälkeen ihmetellään Egyptin muinaista menoa. Vilkut löytävät kauan kadoksissa olleen aikakirjan, jonka avulla ne pääsevät muinaiseen Egyptiin. Ne tapaavat itsensä faaraon, osallistuvat sfinksin rakentamiseen ja seilaavat pitkin Niiliä.

JUHLAVUODEN KIRJAT:

KEVÄT

Sängynaluskansa Pensseli on keltainen

Sängynaluskansa Pensseli on punainen

Sängynaluskansa Me vilkut!

Sängynaluskansa Pensseli on sininen (julk. 29.5.)

SYKSY

Sängynaluskansa Pensseli on vihreä (julk. 18.8.)

Tyttö joka pelkäsi pimeää (2) Suuri salaisuus (2.10.)

Sängynaluskansa Hetki ennen imuria (2.10)

Sängynaluskansa Satumaiset matkat (10.10)

Sängynaluskansa Egyptissä (10.10)

10. kirja ilmoitetaan myöhemmin

 

Pohjoismaiden suurin äänikirjatuottaja Storytel on ostanut oikeudet Tyttö joka pelkäsi pimeää- lastenromaanista tehtävään äänikirjaan. Lukijana on aiemmin Sängynaluskansaakin lukenut näyttelijä Lotta Lehtikari. Äänikirja on Storytelin omaa tuotantoa ja se julkaistiin 19. huhtikuuta 2019.

Kirjan voi ladata täältä: https://www.storytel.com

9789527104170.jpg
9789527104200.jpg
 
 
 
 
 

Lastenromaani Tyttö joka pelkäsi pimeää jatkuu kakkososalla, jossa Anni pääsee vierailulle sängynaluskansan maailmaan. Ylivilkku Virtanen on kutsunut Annin kylään, joten on keksittävä keino tytön pienentämiseksi. Vilkut alkavat kehittää laitetta, jonka avulla vierailu onnistuisi. Tästä kaikesta alkaa huikean hassu ja samalla jännittävä juonellinen tarina, jossa pääosassa toimii 9-vuotias Anni! Ensimmäinen osa on saanut hyvät arvostelut ja kiittävää palutetta lapsilukijoilta.

Kirjojen lisäksi Sängynaluskansa näyttäytyy kirjamessuilla ja tapahtumissa. Tiedotamme tulevista tällä sivustolla, Facebookissa ja Instagramissa.

Tiesithän, että Sängynaluskansaa kirjoittaa ja kuvittaa Ella Brigatti, joka on tehnyt pitkän uran elokuva-alalla pukusuunnittelijana. Hänen puvustamiaan ovat muun muassa elokuvat Pitkä kuuma kesä, Helmiä ja sikoja ja Miehen työ. Lopputyönsä hän teki Ylelle, Hotelli Voodoo (1997)-musiikkielokuvan pukusuunnittelun, minkä jälkeen valmistui taiteen maisteriksi (1999) ja työskenteli lähes 20 vuotta elokuva- ja teatteripukusuunnittelijana. Ella lupautunut tekemään 40 Sängynaluskansa-kirjaa, joten faneilta ei heti lukeminen lopu.

Tyttö joka pelkäsi pimeää-lastenromaani (ikäsuositus 5-11v) on saatavilla Applen iTunesista ja iBooksista. Lataa ilmainen näyte alla olevasta linkistä: https://itunes.apple.com/fi/book/tytto-joka-pelkasi-pimeaa

 
 
 
 
 

TAPAHTUMAT

21.9.2018-31.5.2019 DIDRICHSENIN TAIDEMUSEO - musiikki, tanssi ja rituaalit esikolumbiaanisessa taiteessa

Näyttelyssä on esillä mesoamerikan ja Andien alueen esikolumbiaanista rituaaliesineistöä ja soittimia. Näyttelyn taustakuvituksen on tehnyt kuvittaja Ella Brigatti. Näytteillä on esineitä muun muassa maya-kulttuurista.

Brigatti on aiemmin julkaissut meksiko-aiheisia kuvituksiaan kirjassa Sängynaluskansa Meksikossa (Kulttuurikioski, 2016). Kirjoja on saatavilla Didrichsenin taidemuseon museokaupasta.

Paikka: Didrichsenin taidemuseo, Kuusilahdenkuja 1, 00340 Helsinki

Aukioloajat: Tiistai–sunnuntai klo 11–18. Maanantaisin suljettu.

Liput: Museokortti tai 12€ / 10€ / 0€

LUE LISÄÄ: www.didrichsenmuseum.fi

 

 
Ella Brigatin kuvitusta Didrichsenin taidemuseon näyttelyyn. Maalaus on tehty Bonampakin (Chiapas, Meksiko) seinämaalausta mukaillen.

Ella Brigatin kuvitusta Didrichsenin taidemuseon näyttelyyn. Maalaus on tehty Bonampakin (Chiapas, Meksiko) seinämaalausta mukaillen.

 

Menneet tapahtumat

 

7.–9.12. ORNAMON DESIGN JOULU 2018 

Paikka: Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Puristamo ja Valssaamo, Tallberginkatu 1, Helsinki.

Ornamon Design Joulu-tapahtumassa on myynnissä Sängynaluskansa-kirjoja sekä muita kustantaja Kulttuurikioskin kirjoja.

Avoinna: perjantaina klo 15–19, lauantaina klo 10–19 ja sunnuntaina klo 10–18

Lue lisää: www.ornamo.fi

25.-28-10. helsingin kirjamessut - sängynaluskansa-kirjoja indiebooksfinalndin osastolla

Sängynaluskansa-kirjoja on esillä IndieBooksFinlandin osastolta 6 f 65.

Paikka: Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Aukioloajat: Torstai-lauantai klo 10-20. Sunnuntai klo 10-18

Liput: 0€ / 10€ / 16€, myös ryhmä- ja alennushintoja

Lue lisää: www.kirjamessut.messukeskus.com

20.-31.8.2018 SÄNGYNALUSKANSA-KUVITUSNÄYTTELY LAMMIN KIRJASTOSSA

Näyttelyssä on esillä kolmen viimeisimmän Sängynaluskansa-kuvakirjan originaaleja kuvituksia. 

Kirjailija/kuvittaja Ella Brigatti lukee Sängynaluskansa-kirjojaan ma 20.8. klo 10:30. Paikalla vierailee myös satukansan kuningas. Ylivilkku Virtanen! Tilaisuus on avoin yleisölle. Tervetuloa!

ma 20.8. klo 10:30-11.00 Sängynaluskansa-satutuokio

Paikka: Lammin kirjasto, Linjatie 4, Lammi

LUE LISÄÄ: www.hameenlinna.fi/kaupunki-info

4.8.2018 LASTEN FESTARIT

Sängynaluskansan kuningas Ylivilkku Virtanen ja Erimoverin Pauliina esiintyivät päälavalla:

klo 12:15 Sängynaluskansan musiikkihetki

klo 15:45 Ylivilkku Virtasen satujumppa

Sängynaluskansan keltaisella teltalla oli esillä myös Minikustannuksen kirjoja!

Tapahtumapaikka oli Hesperian puisto Töölönlahdella, ja ohjelmassa oli suosittuja lasten bändejä ja kaikkea kivaa koko perheelle! 

LUE LISÄÄ: www.lastenfestarit.fi

Sängynaluskansan yhteistyökumppanina tapahtumassa oli liikuntapalveluita tarjoava Erimover. www.erimover.fi

 

5.–13.7.2018 Sängynaluskansa peacockissa

Sängynaluskansa-musiikkinäytelmän kantaesitys pyöri Linnanmäen peacock-teatterissa heinäkuussa. Lavalla nähtiin iloisten vilkkuhahmojen lisäksi "Tyttö joka pelkäsi pimeää"-kirjasta tuttu Anni-tyttö. 

Musiikin sävelsi Vuoden lastenalbumista Emmalla palkittu Matti Kallio. Kantaesityksen käsikirjoitus on Sängynaluskansa-kirjat luoneen Ella Brigatin, joka suunnitteli myös esityksen värikkään visuaalisen ilmeen. Kantaesityksen ohjasi näyttelijä-imitaattori Jarkko Tamminen. Esityksen tuotti Comedy Corner Oy. 

 

2.–22.12.2017 TUOMAAN MARKKINAT  

Paikka: Senaatintori, Helsinki

Avoinna: Ma-Pe klo 11-20. La-Su klo 10-19

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori.

Kolme kotimaista pienkustantajaa, Etana Editions, Kulttuurikioski ja Mini Kustannus esittelevät ja myyvät kirjojaan Nukketeatteri Sampon talossa. Löydät meidät Aleksanterinkadun puolelta aivan Cafe Engeliä vastapäätä.  

Saatavilla on Sängynaluskansa-kirjoja sekä kustantaja Kulttuurikioskin kirjasarja ystävyydestä: "Haikara jolla ei ollut nimeä", "Liian pieni norsu", "Krokotiili joka ei halunnut syödä" ja "Puu joka puhui tähtien kanssa". Myös lasten tekemä "Erilaiset börröiset kummitukset" on myynnissä. 

PAKETTIPALVELU: Voit itse kirjoittaa lahjakortin paikan päällä, minkä jälkeen postitamme kirjan paketoituna ilmoittamaasi osoitteeseen. Usemman kirjan paketin toimitamme Ärrä-pakettina lähimpään R-kioskiin. 

Lue lisää:

Kulttuurikioskin kirjat

www.etanaeditions.com

www.minikustannus.com

www.tuomaanmarkkinat.fi

 

1.–3.12. Ornamon Design Joulu 2017 

Paikka: Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Puristamo ja Valssaamo, Tallberginkatu 1, Helsinki.

Ornamon Design Joulu-tapahtumassa on myynnissä Sängynaluskansa-kirjoja sekä kustantaja Kulttuurikioskin kirjasarja ystävyydestä: Haikara jolla ei ollut nimeä, Liian pieni norsu, Krokotiili joka ei halunnut syödä ja Puu joka puhui tähtien kanssa. Myös lasten tekemä Erilaiset börröiset kummitukset on saatavilla. Aikuisille suunnattu graafinen novelli Kalterikaupunki on myös myynnissä. 

 

23.11 LAPPEENRANNAN KIRJASTO

Ella Brigatti pitää satutuokioita sekä luennoi lastenkirjan tekemisestä.

Satutuokiot klo 9:15-9:45 ja 10:00-10:30

Lappeenrannan kirjastosta Päivi Oikkonen ottaa vastaan päiväkotiryhmien ilmoittautumisia.  

 

24.11 IMATRAN KIRJASTO 

Ella Brigatti lukee Sängynaluskansa-kirjojaan. Paikalla myös maskottihahmo Ylivilkku Virtanen. Satutuokiot klo 9:15-9:45 ja 10:00-10:30

 

27.-29.10 LASTEN KIRJAMESSUT, FINLANDIA-TALO

Sängynaluskansa on mukana Lasten Kirjamessuilla! Lasten Kirjamessujen vuoden 2017 virallisena maskottina on sängynaluskansan kuningas, Ylivilkku Virtanen. 

Lue lisää: www.lastenkirjamessut.com 

Seuraa tapahtumaa: 

https://www.facebook.com/lastenkirjamessut/

 

6.8.2017 LASTEN FESTARIT HELSINGISSÄ 

 • Paikka: Töölönlahti, sunnuntai 6.8. klo 10-16

 • Sängynaluskansalla on oma teltta, jossa askarrellaan Kiinan muuria! (HUOM! Säävaraus. Sateen sattuessa askartelu ei todennäköisesti onnistu.) Paikalla on satutäti, kirjailija/kuvittaja Ella Brigatti. Alueella vierailee myös maskottihahmo Ylivilkku Virtanen. Myynnissä on Sängynaluskansa-kirjoja edulliseen hintaan. 

 • Paljon ohjelmaa, mm. Sängynaluskansan Ylivilkku Virtasen Satujumppa päälavalla klo 15:45

 • VAPAA PÄÄSY

 • Lue lisää tapahtumasta täältä: https://www.lastenfestarit.fi

 

29.4.2017 sängynaluskansa kiinan muurilla

 • Paikka: Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, Helsinki. Kerhohuone (0 krs.)

 • Lauantai 29.4. klo  10.30, 11.30 ja 12.30 

 • Yllätysvieras Ylivilkku Virtanen saapuu paikalle klo 11

 • Kuvaus: Sängynaluskansa matkaa Kiinaan toiselle puolelle maailmaa. Kirjailija ja kuvittaja Ella Brigatti kertoo heidän reissustaan ja tutustuttaa lapset kiinalaiseen kulttuuriin.   

 • Kirjailija lukee kuvakirjaa kerhohuoneessa (0 krs.) 

 • Esillä myös Sängynaluskansa-kirjojen kuvituksia

 

16.2.2017 sängynaluskansa SATUTAPAHTUMA KORIAN JA KOUVOLAN KIRJASTOISSA

 • Paikka: Korian kirjasto, osoite: Kyminasemantie 1 Fkello, kello 14:30-15:15            Lue lisää: https://www.kyyti.fi/tapahtumat/ella-brigatti-tuo-sangynaluskansan-korian-kirjastoon

 • Paikka: Kouvolan pääkirjasto, osoite: Salpausselänkatu 33, kello 17:30-18:15           Lue lisää: https://www.kyyti.fi/tapahtumat/ella-brigatti-tuo-sangynaluskansan-kouvolan-paakirjastoon

 • Kuvaus: Satutapahtumassa kirjailija Ella Brigatti lukee Sängynaluskansa-kirjojaan ja näyttää kuulijoille kirjaansa tekemiään maalauksia.

 

TUOMAAN MARKKINAT   17.12.2016

 • Paikka: Hämeen linna, Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna, Tykkitorni

 • Sängynaluskansalla oli oma myyntipöytä tykkitornissa

 

HELSINGIN KIRJAMESSUT   27.-30.10.2016

 • Sängynaluskansa oli mukana omalla osastollaan, teemana Meksiko

 

SÄNGYNALUSKANSA-KIRJOJEN KUVITUSNÄYTTELY  18.10.-18.11.2016

 • Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto, osoite: Lukiokatu 2

 • Avoinna kirjaston aukioloaikoina

 • Vapaa pääsy

 

SUOMEN SUURIN KAKTUS   20.10.2016

 • Paikka: Taivallahden leikkipuisto

 • Kuvaus: Kirjailija ja kuvittaja Ella Brigatti tekee lasten kanssa yhdessä Suomen Suurinta Kaktusta

 • Kaktus tulee nähtäville Helsingin Kirjamessuille 27.-30.10 Sängynaluskansan osastolle 7h 61

 

HÄMEENLINNAN PÄÄKIRJASTO, SATUPÄIVÄ    18.10.2016

 • Paikka: Hämeenlinnan pääkirjasto, kirjastotori, osoite: Lukiokatu 2

 • Satuhetket klo 9.30, 10.15, 12.00 ja 12.45

 • Kuvaus: Satupäivänä pääkirjastossa luetaan satuja, jotka kertovat Sängynaluskansasta. Satuhetket vetää kirjailija ja kuvittaja Ella Brigatti. Kirjastossa on myös mukana Ylivilkku Virtanen, joka on Sängynaluskansan vilkuista vanhin ja viisain.

 • Lue lisää: https://vanamo.verkkokirjasto.fi/web/arena/-/sadun-paiva

 

LASTEN FESTARIT   6.8.2016

 • Sängynaluskansalla oli Festareilla oma teltta, jossa lapset saivat värittää suurta kaktusta

 • Kirjailija ja kuvittaja Ella Brigatti signeerasi kirjoja

 • Yhteistyökumppani Erimover liikutti festarikansaa yhdessä Ylivilkku Virtasen kanssa

 

Lasten Festarit on koko perheelle suunnattu ilmaistapahtuma, joka järjestetään vuosittain Helsingissä,  Hesperianpuistossa Töölönlahdella. Lasten Festareita järjestää Helsingin Nuorkauppakamari.